Bewust shoppen met kinderen

Tijdens de vakantie hebben we met de meiden een dagje geshopt in Maastricht.
Niet mijn favoriete onderdeel want ik vind shoppen een hele uitdaging.
Ik ben na een uurtje al klaar. Maar onze meiden vinden het geweldig.
En in het kader van consuminderen, zijn wij hier ook bewust mee bezig met de kinderen.

Dit begon al toen ze heel klein waren. Kregen ze nieuw speelgoed (of dit nu tweedehands of uit de winkel was) dan gingen we het speelgoed langs. Ze mochten dan zelf kijken welk speelgoed zij graag wilden houden of doorgeven aan andere kinderen omdat zij er toch niet meer mee speelden.
Op deze manier waren onze meiden zich hier al bewust van op vrij jonge leeftijd. Nu dat ze ouder zijn zeggen ze uit zichzelf weleens: ”Oh, dat is leuk voor … want ik speel er niet meer mee!”

Zo hebben we ook een methode met kleding shoppen.
Er wordt heel wat af gepast in de kleedhokjes maar als ze iets willen kopen dan moet het kledingstuk een cijfer 8 of meer zijn.
Dit werkt supergoed!
Ze denken bewust na over hun aankoop.
En zo zorgen we ervoor dat ze meestal (helaas niet altijd …) de dingen kopen die ze ook echt gaan dragen.

In het programma “Moeders op Avontuur” doen we ook een “Grote Schoonmaak” sessie. We gaan op zoek naar belemmeringen zoals overtuigingen, emoties en pijnen en ruimen deze op. Een soort van Marie Kondo voor je energie!
En het grappige is als ik met de moeders deze sessie heb gedaan, ze vaak ook aan de slag gaan in hun eigen huis en letterlijk gaan opruimen en schoonmaken. Zo ontstaat er ruimte in jezelf maar ook in je huis 🙂

Wil je graag meer weten over deze “Grote Schoonmaak”? Stuur dan een mail naar amy@kinderprkatijkvrij.nl

#kinderen #moeders #shoppen #consuminderen#bewustzijn #kindercoach #gezinscoach#familylifecoach #family #gezin #familie#groteschoonmaak #belemmeringen #pijnen #emoties#mariekondo #moedersopavontuur #energie#veranderingen #opruimen #schoonmaken #loslaten