Wat een hectiek in die laatste weken van school. Niet alleen door een drukke agenda, maar ook door alles wat er gebeurd is. Oude patronen komen los, familie issues komen aan het licht en er is onrust in jezelf. Thema’s die de laatste weken speelden bij velen van ons.

De kunst is om in al deze hectiek de aandacht niet naar buiten te richten, maar juist binnen te houden, thuis bij jezelf. Jij bent alleen verantwoordelijk voor je eigen leven en niet voor dat van een ander. Laat even alle nieuwtjes van de wereld en problemen van de ander buiten de deur. Creëer jouw moment, jouw plek thuis bij jezelf. Eigenlijk is deze tijd een uitnodiging  om je niet te laten afleiden door alle ruis om je heen maar juist de stilte in jezelf op te zoeken.

Als een stevige oude eik die in een storm staat: hij beweegt wat met zijn takken maar zijn stam blijft stevig staan. Hij laat zich niet omver blazen.

Wat ik zelf heb ervaren: hoe meer ik mijn aandacht richt van binnen naar buiten, dus eerst mezelf en dan de rest, hoe rustiger het wordt. De rust zit al in mij. Als ik weer even op de automatische piloot stond en vooral veel met de buitenwereld bezig was, voelde ik de onrust toenemen. Ik eigende mij veel dingen toe die niet van mij waren.
Maar het was niet van mij, ik ben dat NIET!

Om niet mee te gaan in het verhaal van de ander of de drukte van de maatschappij, is het goed om de tijd voor jezelf te nemen. Je kunt niet alleen maar doorgaan van de ene verandering naar de andere. Dan raak je de verbinding met jezelf kwijt en verankert de verandering ook niet. Je krijgt dan niet genoeg tijd om al het nieuwe te laten “wortelen”.

Pak deze zomer de tijd en de rust om thuis te komen bij jezelf en weer te “wortelen”. Zodat je daarna klaar bent om volgende stappen te nemen op jouw eigen pad!

Wil je daar begeleiding bij? Kijk dan naar de verschillende trajecten die ik aanbied: de wegwijzers van Kinderpraktijk Vrij. Of kijk naar agenda voor de komende tijd.

 

liefs,
Amy