Ik ben Amy en ik ben holistisch kindercoach. Ik werk niet met labeltjes. Ik snap wel dat dit gedaan wordt, want het is overzichtelijk en het geeft duidelijkheid. Dit ben jij dus zo kan ik met je omgaan.Maar daarmee plaats je het kind in een hokje, waar hij lastig uitkomt. Bovendien kunnen bepaalde gedragingen of uitingen tijdelijk van aard zijn maar de stempel blijft. Ik kijk liever naar het kind en zijn eigenWIJSheid. En de manier waarop hij zich ontwikkelt. Er wordt mij weleens gevraagd of het typisch van deze tijd is ADHD, autisme en “hoog”gevoeligheid. Want zoveel kinderen worden zo gezien. Vroeger was dit niet zo. Hoe komt dat?

Kinderen van deze tijd zijn inderdaad “anders” dan vroeger. Maar het labelen is echt iets van nu. Het lijkt wel of wij dat nodig hebben om zo het overzicht te houden. Dat is zo jammer, want daarmee doe je de kinderen van deze tijd tekort. Ze hebben namelijk prachtige kwaliteiten:ze zijn zeer wijs, intuitief, gevoelig en begaafd. Alleen deze kwaliteiten kunnen zorgen voor bepaalde gedragingen zoals druk, opstandig, teruggetrokken, niet sociaal, agressief en emotioneel zijn.

Kinderen van deze tijd laten zich niet in de standaard schoolsyteem, hulpverlening of traditioneel denksysteem vangen. Zij laten zien dat het anders mag. Ze verzetten zich er zelfs tegen op hun eigen manier. Door  hun klachten en gedrag geven ze andere inzichten.

Ik kijk naar oplossingen en geef (preventieve) tips en trucs aan ouders om hun kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden op een natuurlijke en bewuste manier. Bovendien kijk ik naar naar het kind als geheel en als onderdeel van. Ik belicht verschillende aspecten zoals voeding, familiesysteem, oude gebeurtenissen, overtuigingen en hoe een kind in zijn eigen energie staat. De kinderen van deze tijd vragen om bewust en natuurlijk ouderschap. Om buiten de gebaande paden te gaan en meer naar je gevoel te luisteren.

https://kinderpraktijk-vrij.nl/wegwijzers/kind-op-weg/

#kinderpaktijkvrij #vrijtezijnwiejebent #vrij #kind #puber #baby #vrijheid #labels #hokjes #eigenwijsheid #gedrag #nieuwetijd #emoties #klachten #buikpijn #hoofdpijn #misselijk #emotioneel #boos #wij #intuitief #gevoelig #adhd #autisme #hsp #begaafd #opstandig #druk #teruggetrokken #oplossingen #bewustouderschap #natuurlijkouderschap #dezetijd #preventie #buitengebaandepaden